Hoe werf je horecapersoneel in deze krappe arbeidsmarkt?
Door Eva Bates - 21 oktober 2024Dat er krapte is op de arbeidsmarkt en met name in de Horeca, is geen nieuws. Maar wat wel nieuws is dat jij er wat aan kan doen!...
5 vragen die je niet moet vergeten tijdens je sollicitatiegesprek in de Horeca
Door Eva Bates - 22 september 2024Als je eenmaal bent uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek in de Horeca is het tijd om je goed voor te bereiden op dat spannende gesprek. Denk...
Leiding geven in de Horeca
Door Pim van Dijk - 18 juli 2024Leiderschap in de horeca is een essentieel onderdeel van het succes van een restaurant of hotel. Een goede leider kan het verschil maken tussen...
Werksfeer Horeca
Door Pim van Dijk - 18 juni 2024De werksfeer in de Horeca De werksfeer in de Horeca wordt in belangrijke mate bepaald door de dynamiek in de bedrijven. Gasten hebben...
Dit vindt de Horecamedewerker belangrijk in een baan!
Door Eva Bates - 03 juni 2024Heb jij een moeilijk vervulbare horecavacature? Een belangrijk gegevens is dat er momenteel een grote krapte is op de arbeidsmarkt en dan met name...
Kijk zover mogelijk vooruit met werving van Horeca personeel
Door Pim van Dijk - 27 mei 2024In een krappe arbeidsmarkt is er meer tijd nodig om de juiste mensen te vinden voor je bedrijf. Als er vacatures zijn loopt echter de werkdruk op...
4 fouten die beter niet kan maken tijdens je kennismakingsgesprek
Door Eva Bates - 23 april 2024Een eerste sollicitatiegesprek, ook wel kennismakingsgesprek genoemd is voor veel mensen een spannende gebeurtenis. Het is de bedoeling dat je in...
Op zoek naar een leuke bijbaan? Kom werken in de Horeca!
Door Pim van Dijk - 06 april 2024Kom Werken in de Horeca Waarom zou jij gaan werken in de Horeca? Allereerst zijn de meeste Horecabedrijven zo’n zes of zelfs zeven...
Tips voor starters in de horeca
Door Pim van Dijk - 18 maart 2024Als je nieuw bent in de horeca en op zoek bent naar je eerste baan, zijn er een paar tips die je kunnen helpen om een goede start te maken in deze...
Employee Value Proposition in de Horeca
Door Pim van Dijk - 16 februari 2024Een Employee Value Proposition (EVP) is een belangrijk concept in de horeca-industrie. Het geeft de voordelen en waarde aan die een Horeca...
Geschikt voor de Horeca
Door Pim van Dijk - 23 januari 2024Horeca bedrijven worden door hun gasten gebruikt om plezier te hebben, mensen te ontmoeten, bij te praten met vrienden, zakelijk indruk te maken,...
Op weg naar Duurzaamheid: Horecabedrijven gaan Groen
Door Pim van Dijk - 15 december 2023In een tijdperk waarin duurzaamheid een sleutelrol speelt, zetten steeds meer horecabedrijven zich in om milieuvriendelijker te worden. Van...
4 tips voor een open sollicitatie
Door Eva Bates - 21 november 2023Misschien loop je al jaren langs dat leuke cafe en dacht “daar wil ik graag werken”. Toch zag je nooit een vacature voorbij komen, en...
Leiderschap in de Horeca: Cruciale Tips voor Toekomstige Managers
Door Pim van Dijk - 20 oktober 2023Het bereiken van effectief leiderschap in de horeca is een uitdaging op zich. Het houdt niet alleen in dat je de bedrijfsvoering en klantenservice...
Hoe maak je een goede indruk op je eerste werkdag in een Horecabedrijf
Door Pim van Dijk - 28 september 2023Hoe maak je een goede indruk op je eerste werkdag in de Horeca? Je eerste werkdag in een nieuw Horeca bedrijf kan een mix zijn van...
Koksopleidingen in Nederland: Een Smakelijke Reis naar Culinaire Excellentie
Door Pim van Dijk - 30 juli 2023Of je nu een passie hebt voor koken en graag je culinaire vaardigheden wilt ontwikkelen of je droomt van een carrière in de gastronomische...
Minimumloon horeca 2023: Alles wat je moet weten
Door Pim van Dijk - 30 juni 2023Het minimumloon Horeca 2023 wordt vastgesteld door de overheid en wordt jaarlijks herzien op 1 juli en 1 januari. Dit minimumloon geldt...
5 vaardigheden die je ontwikkelt door horecawerk te doen
Door Eva Bates - 15 juni 2023Horecawerk is super leuk en je leert er ook nog eens heel veel van. Het is een fantastische baan voor vast werk maar ook de ideale bijbaan voor...
Horeca CAO 2023: Alles wat je moet weten
Door Pim van Dijk - 29 mei 2023Wat is een Horeca CAO en wie zijn de partijen? Een Horeca CAO (collectieve arbeidsovereenkomst) is een schriftelijke overeenkomst waarin...
3 redenen waarom je je zou moeten focussen op het behoud van je medewerkers
Door Eva Bates - 16 mei 2023Een laag verloop in je horecapersoneel biedt veel voordelen. Om een hoog verloop zo veel mogelijk te beperken, doe je er goed aan om je te...
BBL leerling? Horecawerk is goed voor je carrière!
Door Eva Bates - 03 mei 2023Er zijn veel leuke banen en carrièremogelijkheden in de Horeca. Het is niet voor niets populair werk onder jongeren en studenten. Nu...
Zo overtuig jij je potentiële werkgever met je zwakke punten!
Door Nienke Leep - 26 april 2023Solliciteren is jezelf verkopen! Elke werknemer weet onderhand wel dat je jezelf bij het sollicitatiegesprek zo goed mogelijk presenteert....
Een CV maken voor in de Horeca. Zo doe je dat.
Door Gastblog van Perfectcv.nl - 21 april 2023Een goed geschreven horeca CV is de sleutel tot het vinden van een baan in de horeca. Het is belangrijk om je horeca CV op te stellen met de...
Nemen robots het werk in de keuken over?
Door Advertorial - 05 april 2023Gerechten die door een robot uitgeserveerd worden, een pizza-automaat dat met een druk op de kop een verse pizza bakt en apparaten die zelfstandig...
Zoek jij een creatieve en veelzijdige baan volop carrièrekansen? Word kok!
Door Eva Bates - 30 maart 2023Op dit moment is er een groot tekort aan koks in de Horeca en dat terwijl het beroep van een kok heel creatief en veelzijdig is. Hoog tijd om eens...
Studentenwerk en Horeca, een ideale combi
Door Pim van Dijk - 19 maart 2023Studenten willen geld verdienen en combineren dat graag met gezelligheid en op tijden die passen bij de studie, de sport en het sociale leven. In...
Horecapersoneel werven via Facebook? Dan hebben wij belangrijke info voor je!
Door Eva Bates - 15 maart 2023Wist je dat 10,4 miljoen Nederlanders Facebook gebruiken, waarvan 7,5 miljoen dagelijks? Horecapersoneel werven via Facebook is dan ook een...
Solliciteren in de Horeca? Met deze sollicitatietips val je op!
Door Eva Bates - 23 februari 2023Er zijn veel vacatures in de Horeca, maar bij de bedrijven die echt goed bij je passen is het dan vaak wel weer moelijk om uitgenodigd te worden...
De 9 meest gestelde vragen tijdens een sollicitatiegesprek
Door Eva Bates - 15 februari 2023Een sollicitatiegesprek kan best spannend zijn, zeker wanneer je dit nog niet heel vaak hebt gedaan. De beste tip om een goede indruk te maken...
Hoe combineer je horeca werktijden en je sociale leven?
Door Nienke Leep - 02 februari 2023Als je in de horeca werkt dan ken je vast wel de onregelmatige werktijden die het werk soms met zich kan meebrengen. Maar dit heeft ook zeker...
Hoge werkdruk? Voorkom een burn-out!
Door Nienke Leep - 16 januari 2023Werk jij in een omgeving die een erg onplezante sfeer meebrengt? En voel je je daardoor erg energieloos en kan je erdoor je baan niet goed...
Een open sollicitatie in de horeca? Loop spontaan eens binnen!
Door Eva Bates - 04 januari 2023Droom jij van een baan in je favoriete restaurant of café? Maar staat er bij dit bedrijf momenteel geen vacature open? Doe eens gek en ga...
Horecava 2023
Door Pim van Dijk - 15 december 2022Horecabeurs Horecava in 2023 weer terug van weggeweest Na 2 jaar van fysieke afwezigheid staat de grootste horecabeurs van Nederland in 2023...
5 redenen om niet als ZZP’er in de Horeca te werken
Door Eva Bates - 05 december 2022Het aantal werknemers die als ZZP’er in de horeca aan de slag gaan neemt steeds verder toe. Door het hoge personeelstekort in de horeca zien...
7 redenen om niet te kiezen voor een gratis wervingskanaal
Door Eva Bates - 14 november 2022We weten het allemaal, er is een grote krapte op de arbeidsmarkt. Bijna iedereen heeft moeilijk vervulbare vacatures. Wanneer het werven niet...
In 10 stappen een wervende vacaturetekst met de vacaturewizard van WerkenindeHoreca.nl
Door Eva Bates - 17 oktober 2022De krapte op de arbeidsmarkt en dan met name in de horeca is enorm. De meeste goede mensen hebben een baan en goede koks hebben hun plek al...
5 voordelen van een goed onboarding proces in de horeca
Door Eva Bates - 03 oktober 2022Maak jij gebruik van een onboarding proces? Het draagt namelijk bij aan het behouden van je medewerkers. Wist je dat 12% van het horecapersoneel...
Betere resultaten met je online Horeca vacatures
Door Pim van Dijk - 15 september 2022Veel teksten voor online Horeca vacatures lijken te zijn geschreven om zoveel mogelijk mensen af te schrikken. Wellicht om niet teveel reacties te...
Succesvol horecapersoneel werven met beeld en geluid!
Door Eva Bates - 05 september 2022Wij vertellen waarschijnlijk niets nieuws, horecapersoneel werven vraagt veel inspanning. Goede werknemers hebben op dit moment een baan en...
Werf jij al personeel met beleving en emotie?
Door Eva Bates - 16 augustus 2022Beleving en emotie staat centraal in de Horeca als er wordt gesproken over gasten. Maar heb je er wel eens over nagedacht dat beleving en emotie...
De Horeca is geen slechte werkgever
Door Pim van Dijk - 01 augustus 2022Je hoort het regelmatig, de Horeca is een slechte werkgever en er wordt slecht betaald. Net als in iedere branche zullen er ongetwijfeld slechte...
Maak werk van je merk als werkgever
Door Pim van Dijk - 15 juli 2022De krapte op de arbeidsmarkt voor de Horeca was voor Corona al heel groot, tijdens Corona zijn noodgedwongen veel medewerkers een baan gaan zoeken...
Een wervende vacaturetekst schrijven doe je zo!
Door Eva Bates - 01 juli 2022De meeste vacatures starten met een intro over het bedrijf, daarna komen de functie-eisen aan bod en vervolgens wordt er onderaan de...
4 tips voor een goede CV update!
Door Eva Bates - 03 juni 2022Wist je dat een potentiële werkgever binnen 30 seconden heeft besloten of jouw CV de moeite waard is? Wanneer je zorgt dat jouw CV opvalt...
De 5 meest gestelde vragen tijdens een sollicitatiegesprek
Door Eva Bates - 03 mei 2022Een sollicitatiegesprek is altijd spannend. Een goede voorbereiding is essentieel. Dit komt niet alleen professioneel over, maar geeft je ook...
Video sollicitatiegesprek in de Horeca
Door Pim van Dijk - 18 april 2022Het video sollicitatiegesprek wordt ook in de Horeca steeds vaker gebruikt. In plaatst van het gesprek te houden op locatie wordt het...
Het voordeel van een studentenbaan in de Horeca
Door Ellen Smith - 15 maart 2022De verschillende loopbaantraject mogelijkheden Stel je jezelf een toekomst binnen de horeca voor? Dan moet je nu nog je vinger leggen op...
7 redenen waarom iedereen een keer Horecawerk gedaan zou moeten hebben!
Door Nienke Leep - 02 februari 2022Ik was 15 jaar oud toen ik bij mijn allereerste baantje in de horecabranche terecht kwam, wat eigenlijk wel grappig was aangezien ik niet eens op...
Ben jij gelukkig in je huidige horecabaan?
Door Eva Bates - 03 januari 2022De zomervakantie is weer voorbij! Wist je dat de meeste werknemers op maandag en na de zomervakantie op zoek gaan naar een nieuwe horecabaan? In...
Vooral in de horeca moet je investeren in een topteam
Door Monique Van Gevelt - 16 juni 2020Om medewerkers nog enigszins aan je te binden moet je tegenwoordig een woest aantrekkelijk horecabedrijf hebben. Ze overtuigen om voor jouw zaak...
Wet arbeidsmarkt in balans in de horeca, wat verandert er?
Door Eva Bates - 07 november 2019*update 26-02-2020 1 januari 2020 was het zover, de Wet Ardbeidsmarkt in balans (WAB) is in werking getreden. Maar wat betekent...
WerkenindeHoreca sponsort Oma's Soep!
Door Eva Bates - 15 december 2017WerkenindeHoreca omarmt unieke initiatieven die een bijdrage leveren aan onze samenleving. In Nederland leven 1 miljoen ouderen die zich eenzaam...